Bountykaka :)

Väldigt god och mycket uppskattad kaka. Den är inte så svår att göra och tar inte allt för lång tid. En typ chokladsockerkaks botten med smörkräm ovanpå och smält choklad över det ;) Perfekt om man ska göra till ganska många personer. Man kan ju själv bestämma hur många bitar man vill göra men jag brukar köra på 6x4 när jag bakar i långpanna :) arbetstid ca: 20-30 min gräddningstid: 15-20 min och inne i kylskåp ca: 30 min.
24 rutor
Ingredienser:
4,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
3 ägg
225 gram smör eller margarin
2,25 dl vatten som ska kokas
Smörkräm:
225 gram smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
0,75 paket kokos (ta till du tycker att det är lagom :D)
Garnering:
200 gram ljus blockchoklad
1,5 msk olja
kokos att strö över
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och koka upp vatten.
3. Vispa ägg och socker riktigt poröst, tillsätt torrvarorna därefter det smälta smöret och det kokande vattnet.
4. Grädda kakan i smord och bröad långpanna i 15-20 min. Låt kakan svalna.
5. Smörkrämen: Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Lättast är att bre med en slickepott (tycker jag).
6. Sätt in kakan i kylen i ca. 30 minuter så att smörkrämen stelnar. (behövs inte men kakan blir finare och jämnare då)
7. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. (Även här använder jag slickepott, det blir då jämnt och fint) Strö över kokos och ställ sedan i kylen. Skär kakan i bitar när chokladen stelnat och bevara den sedan i kylen tills servering.
Går även utmärkt att frysa in. Sätt då kakorna på en bricka i frysen till de är helt frusna och stela. Sedan kan man lätt dela in dem i påsar utan att de fastnar i varandra så kan man lätt ta fram en bit när man är sugen eller om man får oväntat besök :D
Lycka till :D / Tove

Kommentarer
Postat av: Christina
Helt Underbart god!!!!
Postat av: Christina
Helt Underbart god!!!!
Trackback