Hallongömmor (:

Denna gången var det dags för något snabbt och enkelt som fick bli hallongömmor. Rekommenderar att ni borde prova, de är sååå goda :D Jag hade riktigt bråttom, hade bara en timme på mig! Det gick bra trots tidsbegränsningen men de kunde ha blivit gjorda med lite mer noggrannhet (utseendemässigt, naturligtvis inte smakmässigt) :) Räkna med att de kan ta ca 1,5h att göras ordentligt. "Gömmorna" består av en sorts vetedeg där man sedan klickar i hallonsylt, mycket gott! Ett bra tips är att klämma ihop bullarna ordentligt, annars rinner sylten ut medan de är i ugnen. SE BILD


Den var ganska fin, bortsett från sylten...

Dagens fail: HAHAHAHHAHAHAHA, jag märkte nu att jag läste fel under bakningen... Det stod att degen skulle kavlas tills den var ½ cm tjock, jag läste 1½ cm. Nuuuuuu förstår jag varför mina blev så tjocka hahahhaha :D En gång är ingen gång, tralalalalalala.

20 st

Ingrdienser:
- 2 dl mjölk
- ½ pkt (25 g) jäst
- 75 g smör eller margarin
- 3 msk strösocker
- 1 ägg
- 7-8 dl vetemjöl

Fyllning:
- 1 dl hallonsylt

Pensling & garnering:
- ca 25 g smör eller margarin
- strösocker

Tillagning:
1. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Lös upp jästen i mjölken.
2. Rör matfett oc socker smidigt och poröst. Tillsätt ägg, despad och det mesta av mjöleti äggvispet. Spara lite mjöl till utbakningen.
3. Arbeta samman degen, för hand eller med elvisp, tills degen släpper bunkens kant.
4. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min på en rumsvarm och dragfri plats.
5. Ta upp degen på lätt mjölat bord. Arbeta in resten av mjölet.
6. Kavla ut degen tillenstor fyrkantig kaka, ca ½ cm tjock. Ta med ett runt mått ut ca 20 kakor.
7. Lägg en klick sylt på varje kaka. Nyp ihop dem till små knyten. Lägg knytena med skarven nedåt i bullformar. Ställ dem på en bakplåt.
8. Låt kntena jäsa övetäckta 20-25 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda knytena mitt i ugnen ca 5-7 min.
9. Pensla knytena med smält matfett. Vänd dem genast i strösocker. OBS, ska bullarna frysas in ska de ej garneras.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0