cookiedough?? cupcakes

Det har varit en ganska skön vecka med en hel del sol men nu är regnet tillbaka igen. :( Då kan man ju alltid baka :D Idag bjuder jag på ett cupcake recept som man kan fördriva tiden med när vädret är så här.
Cupcakes är superkul att göra för de blir så fina haha :D Och goda! Jag tycker inte att det är gott att ha överdrivet mycket frosting men det blir finare då haha :) Cupcakes finns i alla möjliga varianter och detta receptet består av en helt vanlig muffinsmet med chokladfrosting.

Innan man sätter in muffinsen i ugnen så klickar man i kakdeg (cookiedough) i muffinsmeten. Tyvärr så flöt det ut och blandade sig med resten av muffinsmeten så det blev ingen kak-klump i mitten som jag hade hoppats på :( Men de var goda i alla fall.

Vet inte ihåg hur lång tid de tog att göra men någon timme tog det i alla fall.

Spritsta ALDRIG på frostingen förrän muffinsarna har svalnat HELT. Annars smälter det och det är inte så kul ju..

För att få så fina muffins som möjligt så använd en muffinplåt och fyll formarna till drygt 2/3.

Kakdeg brukar ju vara en fast deg så man kan rulla små kulor av det men denna var väldigt kletig. Kanske ska man ta i mer mjöl?

ca 18 st

Ingredieser:

Cookiedough:
- 1 dl vetemjöl
- 60 gram smör
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 50 gram choklad (Jag använde mörk men välj vad du gillar mest)

Muffins:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram smör
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt

Frosting:
- 60 gram mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 100 gram philadelphiaost

GÖR SÅ HÄR:

1.) Cookiedough:
1. Blanda smör och socker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Låt degen stå i frysen i ca 30 min.

2.) Muffinssmet:
ugn 175 grader
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Placera ut pappersformar (gärna i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Rulla nu små kulor av kakdegen och lägg en kula i varje form. (Jag klickade i kakdegen("smeten") med skedar då den var så kletig.
6. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter

3.) Frosting: (Gör när muffinsen är i ugnen)
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
2. Spritsa på ovanpå cupcakesen när dom har svalnat ordentligt!
Dekorera dina cupcakes med vad du vill :D Det är bara fantasin som kan stoppa dig!

Jag dekorerade mina med silvrigt strössel :D Och som ni ser så blev det ingen klump i mitten och chokladen sjönk till botten. Menmen de blev goda i alla fall :D

Det var allt!

LYCKA TILL :D / Tove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0