Goda philakakan


Denna kakan är jättegod och dessutom enkel att göra. Att baka i långpanna är väldigt smidigt och bra tycker jag och man kan ju göra så stora bitar som man själv vill ha. På denna gjorde jag 4x6 men man kan ju såklart göra mindre eller större om man vill det.
Fyllningen är supergod måste jag säga! Jag äskar allt som har philadelphia i sig :D
Det är bara en jäsning och det är ju bra för jag hatar att vänta när bröd eller bullar jäser. Det är ju så tråkigt!! Och här gör du fyllningen under tiden degen jäser så då gör det inget :D
Det är också väldigt enkelt att frysa in kakorna. Ta fram när du är sugen eller får oväntat besök :)
24 bitar
Ingredienser:
Degen:
- 150 gram margarin
- 5 dl mjölk, standard(3%)
- 50 gram jäst, för söta degar
- 1 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 11-12 dl vetemjöl
Fyllningen:
- 200 gram philadelphiaost
- 150 gram margarin
- 3 dl florsocker
- 2 mks vaniljsocker
Garneringen:
- 1 ägg, lätt uppvispat
- pärlsocker att strö över
Gör så här:
- 1. Smält smöret häll på mjölken o värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke o häll över degvätskan.
- 2. Blanda i övriga ingredienser o blanda väl. Degen ska vara ganska lös.
- 3. Häll/bred ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa övetäckt, ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
- 4. Rör samman alla ingredienser till fyllningen.
- 5. När degen jäst klar gör du hål/gropar i den. (Antingen med fingrarna eller t.ex en mortel, doppa i vetemjöl först för att inte fastna i degen.) Fördela hål/gropar över hela degen. Fyll hålen med fyllningen.
- 6. Pensla med det lätt uppvispade ägget o strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 12-15 min.
- 7. Skär i bitar när vetebrödet svalnat.

MUMS!
Kommentarer
Trackback