Äppel Päppel Pirum Parum
Hej igen! Det var länge sedan jag la upp något. Har ju trots allt haft lov så det gäller tyvärr även bloggen.
För att göra denna äppelpaj har jag gjort ett enkelt pajskal och fyllt det med äpplen som blandats med kanel och socker. Äppelpaj är enkelt som alla skulle kunna göra och är dessutom supergott! Ett tips är att skära äpplena i superdupertunna skivor och sedan lägga de på skalet istället för att göra tjocka skivor. Använd gärna syrliga äpplen. Det är upp till er att gissa vad det är som är i mitten av pajen, en körsbärstomat kanske? :)
Idag orkade jag inte ta professionella bilder, haha :)
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 150g smör/margarin
- 1 ägg
- ca 3 äpplen (gärna extra syrlig sort)
- kanel
- socker
1. Sätt på ugnen i 200 grader. Blanda mjölet med margarinet med fingertopparna tills det har blivit till en deg.
2. Vispa sönder ägget och rör ner det i degen. Sätt degen i en plastpåse och in i kylskåpet i 30 min. Hemligheten bakom en lyckad pajdeg är att röra ihop den snabbt.
3.Tryck ut pajdegen i en pajform och sätt in pajskalet i ugnen i 10 min.
4. Skär äpplena i skivor och blanda med kanel och socker, mängden bestämmer du själv.
5. Garnera pajskalet med äpplen och sätt sedan in den i ugnen.
Eftersom jag inte följde något recept (förutom pajskalet) så visste jag varken hur många grader det skulle vara eller hur länge pajen skulle vara i ugnen så jag gissade och det blev superbra :D sen så kollade jag inte klockan när jag satte in pajen i ugnen så jag tog ut den när pajen hade fått fin färg och äpplena blivit mjuka :)
SUPERDUPERENKELT!