Fyllda bullar



Vädligt goda bullar :D en grund-deg som sedan kan fyllas med olika fyllningar. Dessa är fyllda med vaniljkräm men jag ger er några tips på andra fyllningar också ;) Lätta att frysa in, dock råder jag er att hälla nytt strösocker ovanpå då eftersom det försvinner när man tar fram dem från frysen :)

Ca. 20 bullar

2 dl standarmjölk (3%)
25 gram jäst
75 gram margarin eller smör
3 msk socker
1 ägg
ca. 8 dl vetemjöl

Fyllning vaniljbullar:
3 dl marsánkräm eller egen vaniljkräm

Fyllning äppelbullar:
2 dl fast äppelmos eller rivet äpple+socker
1 tsk kanel

Fyllning odenbullar:
100 gram riven mandelmassa
1-2 tsk malen kardemumma
2 msk margarin eller smör

Pensling och garnering:
Vaniljbullarna penslas med smör och garneras med strösocker (efter gräddning)
Äppelbullarna penslas med ägg och garneras med pärlsocker (innan gräddning)
Odenbullarna penslas med ägg och garneras med mandelspån (innan gräddning)
Annars görs bullarna exakt likadant :)

Tillagning: 
1. Ljumma vätskan till 37 grader. Lös upp jästen i lite av den.
2. Rör matfettet och sockret smidigt i degbunken. Tälsätt ägget, den lösta jästen och resten av degspadet. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek.
3. Förbered önskad fyllning.
4. Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka och dela in den i 20 rutor.
5. Lägg en klick fyllning på vaje ruta. Nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem med skarven nedåt på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa väl.
6. Sätt ugnen på 250 grader.
7. (För odenbullar och äppelbullar) Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker(äppelbullar) eller mandelspån(odenbullar) 
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Men håll koll på dem för de kan bli klara tidigare!
8. (För vaniljbullar) Pensla de gräddade bullarna med smält smör och vänd dem genast i strösocker.


Kommentarer
Postat av: Louisa

Någon dag ska jag ta och göra några bullar, bra recept ;)

2011-02-21 @ 00:30:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0