My little princess

Cha cha bloggen! Louisa hääär. Igår (13 juni, kom ihåg datumet!) fyllde jag 15 år så en gratulation skulle inte vara fel :D Min speciella cykla-lagligt-utan-hjälm-dag firades med en princesstårta ;D Sist jag gjorde princesstårta var på skolavslutningen förra året. Den gången var diametern på tårtbottnarna 26 cm vilket gjorde att tårtan liksom blev lite för stor och därmed platt. Asså om ni inte fattar så menar jag att jag skulle behövt fylla på med typ femtioelva liter grädde för att få lite form på den. Det hade jag inte och därför blev den lite platt och tråkig. Säg nu sanningen, vem vill upprepa samma misstag som förut? Inte jag iallafall och därför gjorde jag denna gången tårtbottnar med diametern 22/24 cm (minns inte riktigt) och jag tycker att det blev superbra! Det enda jag blev riktigt irriterad på var marsipanlocket... På förpackningen stod det att man skulle några snitt på lockets kanter så att man inte skulle få bucklor. Problemet är att på de ställen man skär snitt på får man bucklor och såklart ska jag göra fyra snitt, runt hela tårtan, så jag får bucklor runt hela. WOHO. Haha whatever, två snitt hade räckt så ni vet :)



Dagens fail: Finns inte så mycket mer att säga än marsipanlock... Eller nu när jag kollar på denna bilden så ser det inte sååå dåligt ut men ändå haha :)

Ingredienser, botten:
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1½ dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- (2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron)
- 1 dl hett vatten

Gör så här:
1. Smörj och bröa en rund slät form, ca 20 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda samman de två mjösorterna, bakpulvret samt ev. smaktillsats.
4. Rör ner i blandningen och tillsätt vattnet. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min.

När sockerkakan är klar ska den delas i tre delar. Bred sylt på den första bottnen och täck med den andra bottnen. Bred sedan vaniljkräm (receptet på hemmagjord finns skrivet i mors dag-inlägget) på den andra och täck med den tredje. Sedan ska bottnarna garneras med en BOMB av grädde. Det blir finast om man gör en fet bula, tycker jag iallafall :) Till sist ska marsipanlocket på. TADAAAAAA :D





Kommentarer
Postat av: Maman

Grattis min Louisa! Le gâteau était délicieux!!!!!!!!!!!!!!!

2011-06-19 @ 20:10:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0