Rice krispies-tårta :D

Okej nu ska jag lägga ut min älsklingstårta... Den är sååååå god tycker jag :D Jag lovar er att ni kommer gilla den. Om inte så är det fel på era smaklökar hihi :D Den är perfekt nu till midsommar och det som är bra är att man kan dekorera den med exakt vad man vill! Jag kör alltid på jodgubbar men man kan ju ha blåbär, hallon andra bär eller frukt. Man kan också ha riven choklad på :D Något som nog hade varit väldigt gott hade varit om man tog hallon och riven vit choklad på. Det ska jag nog prova nästa gång :)


Nu blev jag jättesugen ju...  Men nästa gång blir det nog hallon :) Krämen som är i mitten av tårtan är så otroligt god så man kan äta den för sig själv! Man kan ju inte låta bli att smaka lite av den under tiden som man bakar...

Denna tårtan bjöd jag på på skolavslutningen och den blev väldigt uppskattad :)) Så gör denna om du vill ha nöjda gäster :D

Man kan väldigt enkelt göra dubbelt sats genom att göra marängen i två omgångar och får då en kaka som är lika stor som en långpanna. Man gör då såklart dubbelt så mycket av krämen också och har dubbelt så mycket grädde.

Ordet Rice Krispies kommer från flingorna som man har i marängen som heter Rice krispies. Det är puffat ris och ger tårtan det där lilla extra!

Denna gången så failade jag faktiskt lite! Kör en Louisa haha ;) När jag rörde ihop marängen så vispade jag i sockret med elvisp istället för att bara blanda i det med en slev. Detta gjorde att när jag tog ut den ur ugnen så var den helt platt, hård och ful :( Så det var bara att göra en ny! Andra gången blev den bra. Tur det! Jag ville ju inte bjuda mina klasskompisar på en misslyckad tårta!

Ca. 10 bitar

Ingredienser:

Botten:
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
- 3 dl rice krispies

Kräm:
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde (matlagningsgärdde går bra)
- 100-125 gram smör

Garnering:
- Ca. 4-5 dl vispgrädde (ta så mycket som du tycker är lagom)
- Färska bär, frukt, choklad eller något annat som du gillar.

GÖR SÅ HÄR:

1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader och lägg bakplåtspapper i en långpanna.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och flingorna. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca. 60 minuter. Stäng därefter ugnen men låt kakan stå kvar med ungsluckan på glänt i ca. 15 minuter. (sätt en träslev mellan ugnen och luckan så den står på glänt)

Om man gör detta receptet så ska man dela botten på mitten så man får två delar. Gör man dubbelt recept så använder man två hela bottnar och gör då marängen i två omgångar.

3. Krämen: Blanda äggulor, mjöl, socker, vaniljsocker och grädde i en kastrull. Koka upp på svag värme och rör hela tiden annars bränner det fast. Koka tills krämen tjocknar. Tillsätt smöret. Låt kallna.

4. Montering: Bred krämen över den ena bottnen och lägg den andra över. Garnerna den övre delen med vispad grädde och bär eller vad du nu vill ha på ;)


Lycka till! / Tove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0