Chokladmarängpaj :D
Denna liknar lite den som Louisa gjorde med apelsin fast denna är med choklad som jag personliger tycker e suupergott :D

Den var jättegod och inte så speciellt svår att göra (Y) Passar perfekt när man ska ha gäster :) Man bör göra den samma dag som den ska ätas eftersom marängen lätt tappar frasigheten.
6 personer
Ingredienser:
225 gram valfria kakor med chokladbitar i
4 msk smör
Fyllning:
3 äggulor
4 msk socker
4 msk majsmjöl
6½ dl mjölk
100 gram mörk blockchoklad smält
Maräng:
2 äggvitor
drygt ½ dl strösocker
1 krm vaniljextrakt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Lägg kakorna i en påse och krossa dem med en brödkavel. Häll kaksmulorna i en skål. Smält smöret och arbeta ihop det med kaksmulorna. Bre ut i en pajform, 23 cm i diameter.
3. Till fyllningen: Rör äggulor socker och majsmjöl till en slät smet. Hetta upp mjölken tills den nästan kokar, häll sedan i lite i taget i äggblandningen och vispa kraftigt.
4. Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm under kontinuerlig vispning till smeten tjocknar. Lyft bort kastrullen från plattan. Vispa ner smält choklad och häll sedan smeten över pajskalet. Bred ut fyllningen jämnt.
5. Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum. Vispa ner 1/3 av sockret lite i taget, tills smeten är blank och stel. Vänd ner resten av sockret och vaniljextraktet i marängen.
6. Bred ut marängen över fyllningen och forma ytan med en sked. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter eller tills marängen är vackert guldgul. Om marängen inte blir frasig så går det bra att sätta in den i ugnen igen fast på ungefär 100 grader och sedan låta den stå kvar på eftervärme så blir den frasig.
Kan serveras varm, ljummen eller kall. Vi åt den kall och utan tillbehör men det är nog gott att ha en klick grädde bredvid ;)
Lycka till :D / TOVE

Den var jättegod och inte så speciellt svår att göra (Y) Passar perfekt när man ska ha gäster :) Man bör göra den samma dag som den ska ätas eftersom marängen lätt tappar frasigheten.
6 personer
Ingredienser:
225 gram valfria kakor med chokladbitar i
4 msk smör
Fyllning:
3 äggulor
4 msk socker
4 msk majsmjöl
6½ dl mjölk
100 gram mörk blockchoklad smält
Maräng:
2 äggvitor
drygt ½ dl strösocker
1 krm vaniljextrakt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Lägg kakorna i en påse och krossa dem med en brödkavel. Häll kaksmulorna i en skål. Smält smöret och arbeta ihop det med kaksmulorna. Bre ut i en pajform, 23 cm i diameter.
3. Till fyllningen: Rör äggulor socker och majsmjöl till en slät smet. Hetta upp mjölken tills den nästan kokar, häll sedan i lite i taget i äggblandningen och vispa kraftigt.
4. Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm under kontinuerlig vispning till smeten tjocknar. Lyft bort kastrullen från plattan. Vispa ner smält choklad och häll sedan smeten över pajskalet. Bred ut fyllningen jämnt.
5. Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum. Vispa ner 1/3 av sockret lite i taget, tills smeten är blank och stel. Vänd ner resten av sockret och vaniljextraktet i marängen.
6. Bred ut marängen över fyllningen och forma ytan med en sked. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter eller tills marängen är vackert guldgul. Om marängen inte blir frasig så går det bra att sätta in den i ugnen igen fast på ungefär 100 grader och sedan låta den stå kvar på eftervärme så blir den frasig.
Kan serveras varm, ljummen eller kall. Vi åt den kall och utan tillbehör men det är nog gott att ha en klick grädde bredvid ;)
Lycka till :D / TOVE
Kommentarer
Trackback