KALASTÅRTAAAAAA

I fredags gjorde jag en kalastårta åt min lillebror som fyllde 13 år. Grattis! Smaken är helt otrooooolig och nästan obeskrivlig! Man gör först en chokladsockerkaka i en långpanna, breder på chokladmousse och sedan ska den in i kylen. Den är godast när den äts riktigt kall! Jag kan nästan inte tänka mig någon godare chokladkaka... Värd att provas! Tar runt 2h att göra så börja inte en timme innan gästerna kommer :D

Dagens fail: Denna gången gick faktiskt INGENTING fel, allt var perfekt :D Händer ganska sällan att inget går fel men ibland uppstår mirakel :))))) 



12-16 bitar

Sockerkaka:
- 3 ägg
- 1½ dl socker
- 3/4 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 100g smält smör

Fyllning:
- 2 blad gelatin (jag använde 0,3 dl gelesocker multi)
- 1½ dl grädde
- 150g blockchoklad
- 2 äggulor
- 2-3 msk punsch (kan uteslutas)
- 3 dl vispgrädde

Garnering:
- 100g blockchoklad
- 2 tsk olja
- florsocker

Tillagning:
1. Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper. Mjöla det lätt och lägg det i en långpanna som är ca 30x20 cm.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
3. Blanda i kakao, vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör till sist i smöret. Häll smeten i långpannan.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills kakan vid prov med sticka är torr.
5. Stjälp upp kakan på lätt sockrat papper. Vänd tillbaka den så att översidan kommer upp medan kakan kallnar.
6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. (Ej om du använder gelesocker).
7. Koka upp grädden. Om du använder gelesocker, häll i det i grädden.
8. Hacka blockchokladen i mindre bitar. Lägg den i grädden och rör tills chokladen svalnat något.
9. Tillsätt äggulorna och låt fyllningen sjuda under omrörning. Blanda i de urkramade gelatinbladen.
10. Sätt krämen i kallt vatten att svalna.
11. Smaksätt den med punschen.
12. Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen.
13. Dela kakan mitt itu. Putsa av den till 2 jämna kvadrater. Lägg drygt hälften av fyllningen mellan bottnarna och resten lite fluffigt ovanpå. Täck över och ställ tårtan i kylskåp.
14. Hacka chokladen till garneringen. Blanda den med oljan och smält den.
15. Häll upp chokladen på en skärbräda eller annat fast underlag. Låt chokladen kallna men inte bli hård. Hyvla med osthyvel tunna, breda flagor som rullas ihop till tjocka rör.
16. Lägg dem på tårtan och sikta över florsocker.



Ganska många steg men de flesta tror jag kan klara av det :D


Kommentarer
Postat av: Mamma

Tack Louisa! Det här kallas verkligen ett konstverk! Det var GOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTTT och fint!

2011-04-03 @ 21:15:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0