Paj med chokladkola mmmmm :))


Riktigt god och extremt mäktig! Det var inget som var så speciellt svårt med den (Y) tar runt 1 ½- 2 timmar att göra varav 1 timme är gräddning. Jag serverade den dagen efter jag gjort den och bevarade den i kylen under natten. Pudra inte florsocker på förrän precis innan servering. Toppenpaj att bjuda på när man ska ha gäster. Jag gjorde den till min mammas födelsedag och vi var 5 som åt av den och det blev mer än hälfen över så resten tog hon med till jobbet dagen därpå :D Verkade på henne som den blev väldigt uppskattad! Tur det :D

Enligt recept 6-8 personer. Enligt mig 10-12 personer. MINST! Fast det beror ju iofs på hur mycket man äter...

Ingredienser:
Pajdeg:
350 gram färdigköpt... Men man vill ju göra egen! Ellerhur! så det gjorde jag.
Egen pajdeg:
150 gram smör
ca. 3 3/4 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker

Fyllning:
140 gram mörk blockchoklad
175 gram smör eller margaring
4 ½ dl råströsocker
knappt 2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljextrakt
6 ägg

gÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och arbeta ihop till en arbetbar deg. Klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. (För mig blev det lite deg över) Pricka degbotten lätt med en gaffel och lägg folie längs med kanterna så att pajdegen inte sjunker ner. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Ställ den att svalna. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
3. Fyllningen: Smält choklad tillsammans med smör över vattenbad, rör blandningen slät och låt svalna. Vispa äggen i en skål och häll sedan i socker, mjöl och vaniljextrakt och vispa tills allt är blandat. Rör ner smör- och chokladsmeten.
4. Häll över fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 50 minuter eller till fyllningen pricis stelnat. Låt svalna. Pudra florsocker på pajen före servering och servera med en klick lättvispad grädde. MUMS!

LYcka TIll :D / TOVE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0