Mumsiga chokladmuffins:)


Ingen superbra bild men jag hade inte tid att ta massa foton... Dessa muffinsarna är väldigt goda tycker jag och dessutom väldigt enkla att göra. Super ju :D Muffinsarna smakar som kladdkaka och är sega och goda och fyllningen är helt underbar! Det är en helt vanlig muffinsmet som man gräddar i ugnen och när de har svalnat och sjunkit ihop så häller man på en glasyr som man kokat. När muffinsarna är inne i ugnen så växer de en del så fyll inte formarna mycket mer än till hälften. När man tar ut muffinsarna så lixom sjunker de ihop i mitten och det är där man sedan häller glasyren. Tar högst en timme att göra varav 15 minuter gräddning.

Man kan så klart skippa i fyllningen och bara göra muffinsarna som då blir typ kladdkakemuffins.

Ett tips är att göra glasyren/fyllningen när muffinsarna är i ugnen men det är viktigt att låta dem svalna och sjunka ihop innan man häller på fyllningen.

Ca. 17 stycken

Ingredienser:
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 1,5 dl mjöl
- 100 gram smör eller margarin

Glasyr:
- 100 gram smör eller margarin
- 4 msk socker
- 2 tsk mjöl
- 4 tsk kakao
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 160 grader. 
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält matfettet och häll ner i äggblandningen tillsammans med de övriga ingredienserna.
4. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter. Låt svalna.


Så ser de ut utan glasyr ;)

5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka tills det tjocknar. Låt svalna.
Ett tips är att hälla glasyren i en bringare av något slag. Det blir enklare att hälla då.
6. Häll glasyren i "hålen" på muffinsarna som bildas då muffinsarna svalnar och sjunker ihop.

När muffinsarna är helt klara sätter man in dem i frysen på en bricka. När de är helt frysta kan man lägga dem i påsar. Ta fram muffinsarna ca. 5-10 minuter före servering. De ska vara lite kalla! Fyllningen blir ganska mjuk om de står framme för länge.

LYCKA TILL! / Tove

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0