vit choklad-kladdkaka

Bilderna blev lite suddiga när jag satte ihop dem tyvärr men i alla fall! Den här kakan är suuuupergod och suuuperenkel att göra :D Jag serverade den med frysta, upptinade hallon och lättvispad grädde. Jag lovar att den kommer bli omtyckt för den är grymt god :) Förberedelse: 15-20 minuter. I ugn: 12-15 minuter.
8 bitar
Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
100 gram vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
rivet skal från en citron
1 msk pressad saft av citron
2 ½ dl vetemjöl
Till formen:
smör
kokos
Garnering:
florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och strö kokos i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen. Bryt chokladet i bitar och smält det i smöret under omrörning.
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål och häll sedan i det smälta smöret och chokladen. Tillsätt sedan äggen, ett i taget och vispa mellan varje ägg. Tillsätt citronskal, citronsaft och mjölet. Vispa ihop till en smet och bred ut i formen.
4. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. (Jag hade den inne i 13 minuter och det tyckte jag var lagom)
5. Pudra över lite florsocker före servering och servera med färska bär och eventuellt en klick grädde.
LYCKA TILL /// Tove
Kommentarer
Postat av: Emma
Man borde göra en träningsblogg efter detta hälsar min kompis... ^^
Postat av: Tove
Haha ja det hade nog varit bra ;)
Trackback