Chokladbomb!

Jag Nora och Padde bakade en tårta till Noras mamma till hennes födelsedag. Vi ville göra något lite eget så vi satte ihop lite olika recept till en smaskig tårta.


Jag smakade tyvärr aldrig det färdiga resultatet men Nora sa att den va super god så jag litar på henne ;) Det går ju faktiskt nästan inte att misslyckas med choklad, det är ju sååå gott :D Den tog ett tag att göra för det var ganska många olika delar men det kan det vara värt om man vill ha en god tårta. :)

Botten gjorde vi av en vanlig fransk chokladkaka. Recept på det kan ni hitta var som helst. Bara sök på datorn ;)
Över den bredde vi smält mörk choklad.
Nästa lager blev mitt favoritrecept på chokladkaka. (Fin chokladkaka) som jag lagt upp på bloggen innan.
Recept -->http://bakakakaka.blogg.se/2011/july/fin-chokladkaka.html
Den chokladkakan är väldigt kladdig men jag vill inte kalla den kladdkaka då den har riktig choklad istället för kakao i sig.

Över detta smetade vi på en frosting.
Recept frosting:
Blanda ihop:
- 200 gram philadelphiaost
- 100 gram smält vit choklad
- 150 gram rumstempererat smör
- 1 dl florsocker (smaka av om du vill ha mer)

När du gjort frostningen kan den vara lite lös. Sätt in den i kylen ett tag så blir den fastare i konsistensen.
Bre över frostingen när kakan svalnat HELT.

Tårtan dekorerade vi slutligen med upptinade hallon vilket blev väldigt coolt med vätskan från hallonen som vi
använde till att ringla över tårtan.

När tårtan är klar sätts den in i kylen fram tills det är dags att servera den.



De snygga fotona är tagna av det grymma fotografen Nora ;)

Lycka till! / Tove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0