Alla ♥ dag

Hejsan allihopa! Idag är ingen vanlig dag för det är alla hjärtans dag :D Idag har jag gjort något speciellt till denna dagen -  nämligen minisachertårtor!



Som ni ser har jag pyntat med lite vit choklad :D De här delikatesserna har en sådan underbar smak! Insidan är saftig och chokladtäcket mjukt och gotttttttt ;D Rekommenderar starkt att man borde göra såna här! OBS: endast för superduperjätteriktigtmycket duktiga bagare! När jag läste att receptet endast var för superduperjätteriktigtmycket duktiga bagare visste jag att det var någonting för mig, kan det vara något för just dig? Själv använde jag mig av åtta små hjärtformar som blev ca 3,5 cm höga och smeten räckte även till en hjärtform som blev ca 1,5 cm hög.

Ingredienser:
- 125g smör
- 1 1/4 dl socker
- 4 ägg, gulor och vitor var för sig
- 125g mörk choklad, smält och svalnad
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 2 msk aprikosmarmelad

Chokladglasyr:
- 150 g mörk choklad, hackad
- ½ dl vispgrädde

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Klä formens botten och kanter med bakplåtspapper. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggulorna en i taget under ständig vispning.
2. Tillsätt chokladen, vispa tills allt är väl blandat. För över smeten till en större form. Vänd med metallsked ner mjölet i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp i en torr och ren skål. Vänd med en metallsked ner äggskummet i smeten.
3. häll smeten i formen, jämna till ytan. Grädda kakan ca 40 minuter tills en provsticka som sticks ner mitt i ksksn är torr när den dras upp igen. låt kakan stå i formen ca 15 minuter innan den stjälps upp på galler för att svalna. Hetta upp marmeladen i en liten kastrull eller kör den i mikrovågsugn tills den är flytande till konsistensen, sila genom finmaskig sil. Stjälp upp kakan upp och ner på galler och pensla med marmelad runt om.
4. Chokladglasyr: Rör ihop choklad och grädde i en liten kastrull på svag värme tills chokladen har smält och glasyren är slät. Ta kastrullen från värmen och låt glasyren svalna en aning. Häll glasyren över tårtan, spara ca 2 teskedar av glasyren om du vill spritsa namnet Sacher på tårtan. Låt glasyren stelna.

Hållbarhet: Tårtan håller sig upp till en vecka om den förvaras under tättslutande lock.

Kommentarer
Postat av: tata mina

C TRES BON MMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

merci ecrie de tps en tps en français

bisou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-04-01 @ 21:29:34
URL: http://bakakakaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0