Chokladbrownies med kola


God, olika smaker som blandas. Lite sylighet från osten och sötma från chokladen :)

8 bitar

Ingredienser:
- 200g mjukost, typ lättphiladephia
- ½ tsk vaniljextrakt
- 2½ dl socker
- 2 ägg
- 100 g smör
- 3 msk kakaopulver
- knappt 2 dl vetemjöl
- 50 hackade pekannötter (kan uteslutas)

Kolatäcke:
- 4 msk smör
- 1 msk mjölk
- drygt 1½ dl florsocker
- 2 msk kakaopulver

Tillagning:
1. Vispa philadelphian, vaniljextrakt och 5 tsk strösocker och ställ åt sidan.
2. Vispa äggen och resten av strösockret lätt och luftigt. Häll kakaopulver och smör i en kastrull och värm på låg värme under omrörning tills smöret smälter och blandas med kakaon. Blanda sedan ner smöret i äggsmeten. Vänd ner mjöl och nötter.
3. Häll hälften av browniesmeten i en lätt smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och jämna till ytan. Bred försiktigt mjukosten över och täck sedan med resten av browniesmeten. Grädda i 180 grader i 40-45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Till kolatäcket: Smält smöret i mjölken och blanda i socker och kakaopulver. Bred ut smeten över kakan med en degspade. Låt täcket stelna. Dekorera med florsocker före servering.


Kommentarer
Postat av: Kajan

Säker på att du inte ska gå bageri på Vipan Tove? :O ;)

2011-02-17 @ 17:59:41
Postat av: Tooove

hahah njaa jag lär mig själv istället :D

2011-02-17 @ 18:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0