Chokladterrin
Sjuuukt god!!!!!! Tar lite tid att göra den men lätt värt det :)
Tre lager: mörk choklad underst sen vit choklad och sist mjölkchoklad.
10-12 portioner
Ingredienser:
- 6 msk vatten
- 3 tsk gelatinpulver
- 115 g vardera av mjölkchoklad, vit choklad och mörk blockchoklad, bruten i bitar
- 4½ dl vispgrädde
- 6 ägg, separerade
- 1 dl strösocker
Dekoration:
- riven mörk och vit choklad
Tillagning:
1. Till mjölkchokladmoussen, häll 2 msk vatten i en värmefast skål. Strö över 1 tsk gelatin och låt stå i 5 min. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten tills gelatinet är upplöst. Ställ att svalna. Smält mjölkchokladen och låt den svalna. Vispa 1/3 av grädden tjock. Vispa två av äggvitorna styva men ej torra. Vispa två av äggulorna och 1/3 av sockret till en tjock smet. Rör i choklad, gelatin och vispad grädde. Vänd ner de vispade äggvitorna.
2. Häll över smeten i en avlång form som rymmer ca 2 liter, klädd med hushållsplast. Täck över och frys i 20 minuter, tills terrinen stelnat. Gör den vita chokladmoussen på samma sätt, häll över mjölkchokladmoussen och frys. Gör den mörka blockchokladmoussen och häll den över de båda andra lagren. Ställ kallt i 2 timmar, tills hela terrinen är stel.
3. Garnera med riven vit och mörk choklad :))