Skurna chokladkakor



Goda kakor som håller länge och kan bevaras i en liten burk :)) Lätta att baka och går snabbt att göra. Perfekt för nybörjare eller för dig som är sugen på något gott men inte har lust att stå i köket hela kvällen ;) Jag halverade receptet för att inte få så många kakor men ni kan såklart göra hela receptet eller dubbelt recept beroende på hur många ni vill ha ;D

Ca. 60 kakor

Ingredienser:
200 g margarin eller smör
2½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Till pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
3. Dela degen i 6 delar. Forma till rullar och lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper. (tre rullar på en plåt)
4. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. (snåla inte med pärlsockret)
5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Skär de varma i 2cm breda, sneda bitar.

LYCKA TILL!! :) / Tove <3

Kommentarer
Postat av: Hanna

så sööööööta ni e !!

/hanna

2011-02-17 @ 22:10:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0