Wienerstänger

Blev lite sötsugen hehe så gjorde dessa :D Typ som syltbollar, väldigt lätta att göra. Jag orkade inte göra nåt avancerat idag ;) Trött efter en skolvecka med massa prov o sånt..! Så de här kan alla göra ;D Dessa kakorna har dessutom blivit prisbelönta ;) dock 1945 så det var ett tag sen ju men alltid något ;D
Ca. 60 stycken
Ingredienser:
250 gram smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjortronsalt eller 1 tsk bakpulver
Fyllning:
3-4 msk fast röd sylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjortronsaltet. Arbeta till en smidig deg. (Lägg eventuellt in i kylen ett tag om degen är för kladdig)
3. Dela degen i 4 delar. Forma till ca. 40cm långa längder. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. (Två längder på en plåt)
4. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
5. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
6. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna över sylten. Skär dem på snedden i ca. 2cm breda längder.
Vi höörs :)) / TOve
Kommentarer
Postat av: Hanna L
Hej Tove och Louisa,
Jag gick direkt hem och tittade in på er sida! Jättebra recept och mycket fina bilder! Nu har jag och Malte provbakat wienerstängerna. Mycket lämpligt kakbak för åldern 2 år och uppåt. Grannarna fick smaka och även de var nöjda. Hur gott som helst! Jag mailar bildbevis till er skolmail! /Hanna
Postat av: Sara Mi Natalie
gud vad gott :D
Postat av: Tove svarar
Va kul Hanna :D Du får fortsätta checka in bloggen! Det kommer nya godsaker hela tiden. Så fort vi får chansen att baka så gör vi det ;)
Postat av: SaraWhitmore
Hej kan du hjälpa mig välja convers! Har lite svårt att välja vilken färg jag ska köpa!! :D Skulla vara underbart snällt om du svaaade!! <33
Postat av: william
oooh så gott:D
Postat av: Louisa svarar
Hej Hanna! Håller med Tove, hoppas du besöker bloggen igen! Vad kul att du också bakar :)
Trackback