MACARONS

Flyttade upp detta inlägget så ni inte skulle missa bilderna nedan!

Här kommer inlägget som vi alla väntat på, nämligen det om min lilla Paris-tripp och de franska underverken, macarons. Jag hade gärna velat dela med mig av receptet men tyvärr känns det lite sådär att ge ut ett recept man betalat en hyfsat stor summa för. Brinner man för bakning borde man verkligen gå på någon kurs och lära sig att göra något lite mer avancerat bakverk som behöver en exakt dos av varje ingrediens. 5g mer eller mindre av något så är det kört. Innan jag gick på kursen hade jag försökt att göra macarons 3 ggr med olika recept. Haha rent ut sagt tidsfördriv och slöseri på en massa ingredienser. Huvudingrediensen, mandel, är inte den billigaste varan på marknaden heller :)

Det var jag, mamma och tre andra tjejer/kvinnor (för att inte säga tanter) som skulle lära oss att göra macarons. Vi blev indelade i lag om två och såklart ska jag komma med mammsen :D:D Lektionen varade i 3 timmar men tiden gick sjukt snabbt. Vi hade vaniljfyllning i våra och när 3 timmar hade gått lämnade vi stället med varsin låda med några macarons av varje sort :D



Jag tycker att det är ganska konstigt att man knappt hittar macarons någonstans här i Sverige, förutom i typ Stockholm men halllååå, vi där nere då?? I Frankrike finns det inget café som inte säljer macarons... T o m hamburgerjätten McDonalds säljer macarons där borta! Eller ja, macarons liknar trots allt små hamburgare... Priset för deras macarons är 0.90£ styck.

BIIILDBOOOMB
De gröna gjorde vi på kursen och resten har jag gjort själv hemma

















Nu till smaken. Alla macaronsen jag har provat på är verkligen underbara i smaken! Mina personliga favoriter är chokladmacaronsen som smakar ungefär som en magisk kladdkaka! AMAZING!


Min älskade bok!

Ha ett skönt sommarlov!

/Louisa

Kommentarer
Postat av: hunden

Det såg gott ut;) Kolla im min blogg också

www.hunden.blogg.se

2011-12-05 @ 16:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0