Tillbaka med kokostoppar

Hej allihopa! Jag har varit borta från bloggen nu ett tag och det är för att jag har varit i Turkiet i Alanya. Hur mysigt som helst med mycket sol, bad och shopping. Bakat har jag däremot inte gjort och gud vad jag har saknat det! Men nu är jag tillbaka i Sverige och jag tänkte bjuda er på ett recept på kokostoppar som jag har hittat bland Leila Lindholms alla recept. Man  blir lite ledsen när man kommer hem till ett regnigt och trist Sverige men då det blir desto mer bak!
Supergoda kakor som är lite hårda på utsidan och underbart sega inuti. De är jättelätta att göra och tar inte så lång tid heller. Med tid i ugnen tar det ungefär 35 minuter.

När kokostopparna är inne i ugnen så kan du smälta chokladen men låt kakorna svalna innan du doppar dem i chokladen.

Du kan utesluta både limeskal, likör och choklad men för mig som älskar choklad så är det ett måste :D

12 stycken

Ingredienser:
50 g smör
- 2 st ekologiska ägg
- 1 dl strösocker
- 5.5 dl kokosflingor
- 1 st lime, rivet skal
- 1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör (Det struntade jag i)
- ca 75 gram choklad, smält. Jag använde mörk.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna.
3. Låt smeten svälla i 10 minuter.
4. Forma små toppar av smeten och sätt på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
6. Doppa kokostopparna i chokladen och låt stelna på ett galler över bakplåtspapper.

LYCKA TILL! // Tove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0