Brownies :D:D:DD:D:D:D

Ett tips är att aldrig baka något fredagen den 13:e. Idag har jag alltså inte bakat något eftersom jag inte vill göra några misstag! :D Istället tänkte jag visa er ett klassiskt recept på underbara brownies som jag gjorde för några dagar sedan ;p Smakar übergott! Egentligen är det jag gjort amerikanska chokladrutor men jag kallar dem ändå för brownies (: Brownies är chokladrutor garnerade med blockchoklad men just den dagen ville jag inte ha någon mer chokladsmak. Receptet innehåller nötter men om man inte tycker om/är allergisk mot nötter så kan de uteslutas! Rutorna är enkla och goda!

 

Ingredienser:

- 100 g hasselnötkärnor eller valnötter (kan uteslutas)
- 150 g smör
- 0,75 dl kakao
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl

Garnering:
- 100 g mörk blockchoklad
- ca 50-100 g ½-1 nöt per brownie valnötter

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. Har du en teflonform kan du ta den som den är utan att smörja och bröa.

2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.

3. Hacka nötterna (eventuellt). Använd gärna matberedare eller mixer. Annars kan man också använda en vass kniv.

4. Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp som du kan fortsätta använda tills smeten är klar.

5. Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat.

6. Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och nötterna.

7. Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 150°C i 35 minuter.

8. Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.

OBS! Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och in i ugnen direkt. Tänk på att efter du vispat ägg och socker så ska du inte vispa längre tid än tills du fått en jämn smet.

9. Garnering: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla choklad på browniesarna och lägg på en halv eller hel valnöt på varje brownie. Låt chokladen stelna.

10. Lägg rutorna i en plastburk med bakplåtspapper mellan lagren. De går bra att frysa.


Kommentarer
Postat av: randa

ohmygad så gott det ser ut :D

2011-06-01 @ 15:12:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0