Chokladbomb!
Jag Nora och Padde bakade en tårta till Noras mamma till hennes födelsedag. Vi ville göra något lite eget så vi satte ihop lite olika recept till en smaskig tårta.

Jag smakade tyvärr aldrig det färdiga resultatet men Nora sa att den va super god så jag litar på henne ;) Det går ju faktiskt nästan inte att misslyckas med choklad, det är ju sååå gott :D Den tog ett tag att göra för det var ganska många olika delar men det kan det vara värt om man vill ha en god tårta. :)
Botten gjorde vi av en vanlig fransk chokladkaka. Recept på det kan ni hitta var som helst. Bara sök på datorn ;)
Över den bredde vi smält mörk choklad.
Nästa lager blev mitt favoritrecept på chokladkaka. (Fin chokladkaka) som jag lagt upp på bloggen innan.
Den chokladkakan är väldigt kladdig men jag vill inte kalla den kladdkaka då den har riktig choklad istället för kakao i sig.
Över detta smetade vi på en frosting.
Recept frosting:
Blanda ihop:
- 200 gram philadelphiaost
- 100 gram smält vit choklad
- 150 gram rumstempererat smör
- 1 dl florsocker (smaka av om du vill ha mer)
När du gjort frostningen kan den vara lite lös. Sätt in den i kylen ett tag så blir den fastare i konsistensen.
Bre över frostingen när kakan svalnat HELT.
Tårtan dekorerade vi slutligen med upptinade hallon vilket blev väldigt coolt med vätskan från hallonen som vi
använde till att ringla över tårtan.
När tårtan är klar sätts den in i kylen fram tills det är dags att servera den.


De snygga fotona är tagna av det grymma fotografen Nora ;)
Goda philakakan


Denna kakan är jättegod och dessutom enkel att göra. Att baka i långpanna är väldigt smidigt och bra tycker jag och man kan ju göra så stora bitar som man själv vill ha. På denna gjorde jag 4x6 men man kan ju såklart göra mindre eller större om man vill det.
Fyllningen är supergod måste jag säga! Jag äskar allt som har philadelphia i sig :D
Det är bara en jäsning och det är ju bra för jag hatar att vänta när bröd eller bullar jäser. Det är ju så tråkigt!! Och här gör du fyllningen under tiden degen jäser så då gör det inget :D
Det är också väldigt enkelt att frysa in kakorna. Ta fram när du är sugen eller får oväntat besök :)
24 bitar
Ingredienser:
Degen:
- 150 gram margarin
- 5 dl mjölk, standard(3%)
- 50 gram jäst, för söta degar
- 1 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 11-12 dl vetemjöl
Fyllningen:
- 200 gram philadelphiaost
- 150 gram margarin
- 3 dl florsocker
- 2 mks vaniljsocker
Garneringen:
- 1 ägg, lätt uppvispat
- pärlsocker att strö över
Gör så här:
- 1. Smält smöret häll på mjölken o värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke o häll över degvätskan.
- 2. Blanda i övriga ingredienser o blanda väl. Degen ska vara ganska lös.
- 3. Häll/bred ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa övetäckt, ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
- 4. Rör samman alla ingredienser till fyllningen.
- 5. När degen jäst klar gör du hål/gropar i den. (Antingen med fingrarna eller t.ex en mortel, doppa i vetemjöl först för att inte fastna i degen.) Fördela hål/gropar över hela degen. Fyll hålen med fyllningen.
- 6. Pensla med det lätt uppvispade ägget o strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 12-15 min.
- 7. Skär i bitar när vetebrödet svalnat.

MUMS!
cookiedough?? cupcakes
Det har varit en ganska skön vecka med en hel del sol men nu är regnet tillbaka igen. :( Då kan man ju alltid baka :D Idag bjuder jag på ett cupcake recept som man kan fördriva tiden med när vädret är så här.

Cupcakes är superkul att göra för de blir så fina haha :D Och goda! Jag tycker inte att det är gott att ha överdrivet mycket frosting men det blir finare då haha :) Cupcakes finns i alla möjliga varianter och detta receptet består av en helt vanlig muffinsmet med chokladfrosting.
Innan man sätter in muffinsen i ugnen så klickar man i kakdeg (cookiedough) i muffinsmeten. Tyvärr så flöt det ut och blandade sig med resten av muffinsmeten så det blev ingen kak-klump i mitten som jag hade hoppats på :( Men de var goda i alla fall.
Vet inte ihåg hur lång tid de tog att göra men någon timme tog det i alla fall.
Spritsta ALDRIG på frostingen förrän muffinsarna har svalnat HELT. Annars smälter det och det är inte så kul ju..
För att få så fina muffins som möjligt så använd en muffinplåt och fyll formarna till drygt 2/3.
Kakdeg brukar ju vara en fast deg så man kan rulla små kulor av det men denna var väldigt kletig. Kanske ska man ta i mer mjöl?
ca 18 st
Ingredieser:
Cookiedough:
- 1 dl vetemjöl
- 60 gram smör
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 50 gram choklad (Jag använde mörk men välj vad du gillar mest)
Muffins:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram smör
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Frosting:
- 60 gram mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 100 gram philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
1.) Cookiedough:
1. Blanda smör och socker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Låt degen stå i frysen i ca 30 min.
2.) Muffinssmet:
ugn 175 grader
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Placera ut pappersformar (gärna i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Rulla nu små kulor av kakdegen och lägg en kula i varje form. (Jag klickade i kakdegen("smeten") med skedar då den var så kletig.
6. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter
3.) Frosting: (Gör när muffinsen är i ugnen)
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
2. Spritsa på ovanpå cupcakesen när dom har svalnat ordentligt!
Dekorera dina cupcakes med vad du vill :D Det är bara fantasin som kan stoppa dig!


Jag dekorerade mina med silvrigt strössel :D Och som ni ser så blev det ingen klump i mitten och chokladen sjönk till botten. Menmen de blev goda i alla fall :D
Det var allt!