MACARONS
Flyttade upp detta inlägget så ni inte skulle missa bilderna nedan!
Här kommer inlägget som vi alla väntat på, nämligen det om min lilla Paris-tripp och de franska underverken, macarons. Jag hade gärna velat dela med mig av receptet men tyvärr känns det lite sådär att ge ut ett recept man betalat en hyfsat stor summa för. Brinner man för bakning borde man verkligen gå på någon kurs och lära sig att göra något lite mer avancerat bakverk som behöver en exakt dos av varje ingrediens. 5g mer eller mindre av något så är det kört. Innan jag gick på kursen hade jag försökt att göra macarons 3 ggr med olika recept. Haha rent ut sagt tidsfördriv och slöseri på en massa ingredienser. Huvudingrediensen, mandel, är inte den billigaste varan på marknaden heller :)
Det var jag, mamma och tre andra tjejer/kvinnor (för att inte säga tanter) som skulle lära oss att göra macarons. Vi blev indelade i lag om två och såklart ska jag komma med mammsen :D:D Lektionen varade i 3 timmar men tiden gick sjukt snabbt. Vi hade vaniljfyllning i våra och när 3 timmar hade gått lämnade vi stället med varsin låda med några macarons av varje sort :D

Jag tycker att det är ganska konstigt att man knappt hittar macarons någonstans här i Sverige, förutom i typ Stockholm men halllååå, vi där nere då?? I Frankrike finns det inget café som inte säljer macarons... T o m hamburgerjätten McDonalds säljer macarons där borta! Eller ja, macarons liknar trots allt små hamburgare... Priset för deras macarons är 0.90£ styck.
BIIILDBOOOMB
De gröna gjorde vi på kursen och resten har jag gjort själv hemma








Nu till smaken. Alla macaronsen jag har provat på är verkligen underbara i smaken! Mina personliga favoriter är chokladmacaronsen som smakar ungefär som en magisk kladdkaka! AMAZING!

Min älskade bok!
Ha ett skönt sommarlov!
/Louisa
Här kommer inlägget som vi alla väntat på, nämligen det om min lilla Paris-tripp och de franska underverken, macarons. Jag hade gärna velat dela med mig av receptet men tyvärr känns det lite sådär att ge ut ett recept man betalat en hyfsat stor summa för. Brinner man för bakning borde man verkligen gå på någon kurs och lära sig att göra något lite mer avancerat bakverk som behöver en exakt dos av varje ingrediens. 5g mer eller mindre av något så är det kört. Innan jag gick på kursen hade jag försökt att göra macarons 3 ggr med olika recept. Haha rent ut sagt tidsfördriv och slöseri på en massa ingredienser. Huvudingrediensen, mandel, är inte den billigaste varan på marknaden heller :)
Det var jag, mamma och tre andra tjejer/kvinnor (för att inte säga tanter) som skulle lära oss att göra macarons. Vi blev indelade i lag om två och såklart ska jag komma med mammsen :D:D Lektionen varade i 3 timmar men tiden gick sjukt snabbt. Vi hade vaniljfyllning i våra och när 3 timmar hade gått lämnade vi stället med varsin låda med några macarons av varje sort :D

Jag tycker att det är ganska konstigt att man knappt hittar macarons någonstans här i Sverige, förutom i typ Stockholm men halllååå, vi där nere då?? I Frankrike finns det inget café som inte säljer macarons... T o m hamburgerjätten McDonalds säljer macarons där borta! Eller ja, macarons liknar trots allt små hamburgare... Priset för deras macarons är 0.90£ styck.
BIIILDBOOOMB
De gröna gjorde vi på kursen och resten har jag gjort själv hemma








Nu till smaken. Alla macaronsen jag har provat på är verkligen underbara i smaken! Mina personliga favoriter är chokladmacaronsen som smakar ungefär som en magisk kladdkaka! AMAZING!

Min älskade bok!
Ha ett skönt sommarlov!
/Louisa
Tillbaka med kokostoppar
Hej allihopa! Jag har varit borta från bloggen nu ett tag och det är för att jag har varit i Turkiet i Alanya. Hur mysigt som helst med mycket sol, bad och shopping. Bakat har jag däremot inte gjort och gud vad jag har saknat det! Men nu är jag tillbaka i Sverige och jag tänkte bjuda er på ett recept på kokostoppar som jag har hittat bland Leila Lindholms alla recept. Man blir lite ledsen när man kommer hem till ett regnigt och trist Sverige men då det blir desto mer bak!

Supergoda kakor som är lite hårda på utsidan och underbart sega inuti. De är jättelätta att göra och tar inte så lång tid heller. Med tid i ugnen tar det ungefär 35 minuter.
När kokostopparna är inne i ugnen så kan du smälta chokladen men låt kakorna svalna innan du doppar dem i chokladen.
Du kan utesluta både limeskal, likör och choklad men för mig som älskar choklad så är det ett måste :D
12 stycken
Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 st ekologiska ägg
- 1 dl strösocker
- 5.5 dl kokosflingor
- 1 st lime, rivet skal
- 2 st ekologiska ägg
- 1 dl strösocker
- 5.5 dl kokosflingor
- 1 st lime, rivet skal
- 1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör (Det struntade jag i)
- ca 75 gram choklad, smält. Jag använde mörk.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna.
3. Låt smeten svälla i 10 minuter.
4. Forma små toppar av smeten och sätt på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
6. Doppa kokostopparna i chokladen och låt stelna på ett galler över bakplåtspapper.
Fransk citronpaj :))
Skönt att det äntligen börjar bli lite varmt nu! På dagarna har man andra saker för sig än att stå i ett svettigt kök och baka men på kvällen så kan man alltid svänga ihop en kaka :D Och de dagarna när man bara inte orkar gå ut eller om det är dåligt väder. DÅ är det den BÄSTA sysselsättningen! :D

Denna pajen är supergod och väldigt frisk i smaken och är perfekt efter en god middag när man har legat på stranden hela dagen. Servera den med lättvispad grädde med lite socker i som bryter av syrligheten lite ifrån pajen. Den är väldigt god utan grädde också!
Dekorera pajen med rivet citronskal. Man kan även dekorera med lite citronmeliss :)
Med tid i ugnen och kylen så tar det ungefär 1 timme. Kanske lite längre.
10-12 bitar
Ingredienser:
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 75 gram margarin
- 2 msk socker
- 3 msk kallt vatten
Fyllning:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 75 gram margarin, smält
- finrivet skal av 1 citron
- saft av ½ citron
Garnering:
- strimlor av citronskal
- citronmeliss
Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare.(Behövs inte)
2. Klä en pajform, ca. 23-25 cm i diameter med degen. Nagga botten och sidor med en gaffel och låt hela formen stå kallt i 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Vispa ihop fyllningen när den är inne i kylen.
5. Lägg en dubbelvikt remsa av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte åker ner vid gräddningen.
6. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Häll därefter i fyllningen och fortsätt grädda på nedersta falsen i 20 minuter, eller till fyllningen stelnat och pajen är gyllene.
Fin chokladkaka :)
Jag måste skärpa mig när det gäller att lägga upp kakor här på bloggen! Förlåååt... Här kommer i alla fall ett recept på en extremt enkel men ändå väldigt god chokladkaka :)

Det är en mumsig och kladdig chokladkaka som är som en kladdkaka fast liiite godare då den är bakad på riktig choklad istället för kakao. På bilden är den dekorerad med grädde, hallon och blåbär. Den tar ungefär 30 minuter att göra med tiden i ugnen inräknat. Den ska helst in i frysen när den har svalnat och så tar man fram den en stund innan den ska serveras. Men om man inte kan vänta och är suuupersugen så kan man ju äta den direkt ;)
8-10 bitar
Ingrdienser:
- 100 gram smör eller margarin
- 100 gram mörk choklad. (Jag använder marabou premium 70%)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram mörk choklad. (Jag använder marabou premium 70%)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 240 grader.
2. Smält smör och choklad tillsammans och låt svalna lite.
3. Vispa socker och ägg och häll sedan i resten av ingredienserna.
4. Häll smeten i en en form med löstagbar kant ca. 24cm i diameter.
(Om du vill kan du smörja och bröa formen fast det behövs inte)
5. Grädda i ugnen i 6-8 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
6. Låt svalna och sätt sedan in i frysen.
2. Smält smör och choklad tillsammans och låt svalna lite.
3. Vispa socker och ägg och häll sedan i resten av ingredienserna.
4. Häll smeten i en en form med löstagbar kant ca. 24cm i diameter.
(Om du vill kan du smörja och bröa formen fast det behövs inte)
5. Grädda i ugnen i 6-8 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
6. Låt svalna och sätt sedan in i frysen.